Apulaispormestari Piia Elo ehdolle eurovaaleihin

SDP on asettanut Turun apulaispormestarin ja SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Piia Elon ehdolle eurovaaleihin. Varsinais-Suomen SDP esitti Piia Eloa eurovaaliehdokkaaksi syksyn piirikokouksessaan ja nyt puoluehallitus on vahvistanut ehdokkuuden.

 – Euroopan Unioni on maailman suurin rauhanprojekti, jonka tarkoituksena on tuoda vakautta ja hyvinvointia Eurooppaan. SDP uskoo vahvasti siihen, että yhteistyöllä pystymme torjumaan ilmastonmuutosta, lisäämään työllisyyttä ja toimimaan turvallisen ja eheän Euroopan puolesta, jossa ehkäistään tehokkaasti syrjäytymistä ja segregaatiota. Nämä ovat erittäin tärkeitä tavoitteita vakauden ja hyvinvoinnin saavuttamiseksi koko EU:n alueella, Elo painottaa.

Elo kertonut päättäneensä lähteä ehdolle, koska haluavat olla mukana etsimässä yhteisiä ratkaisuja Suomea ja koko Eurooppaa koskettaviin ongelmiin.

 – Haluan olla korostamassa eurooppalaista vastuuta osaamisesta. Osaaminen on perusta, jolla luomme hyvinvointia, lisäämme osallisuutta ja löydämme ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin, onpa kyse sitten ilmastonmuutoksen torjunnasta tai työvoimapulaan vastaamisesta, Elo muistuttaa.

SDP nimesi Piia Elon lisäksi ehdolle Miina-Anniina Heiskasen Oulusta. SDP:n jo aiemmin eurovaaleihin asettamat ehdokkaat ovat Tanja AiraksinenMaria GuzeninaEero HeinäluomaSuna KymäläinenEmmi Lintonen ja Ville Merinen. Lisää ehdokkaita nimetään lähiaikoina.

Kommentit

Jätä kommentti