Elo ja Koivusalo: Skanssin monitoimitalon ja Lausteen kouluhankkeen valmistelu epäonnistunut

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Piia Elo ja kasvatus- ja opetuslautakunnan varapuheenjohtaja Mari-Elina Koivusalo hämmästelevät virkamiesten tekemää esitystä Lausteen koulun lakkauttamisesta ja kaikkien alueen palvelujen keskittämisestä Skanssin monitoimitaloon.
 
Viime marraskuussa lausuntokierroksella ollut esitys palautettiin uudelleen valmisteluun sekä kasvatus- ja opetuslautakunnassa että kaupunkiympäristölautakunnassa ja nyt se tuotiin uudelleen käsittelyyn täysin samanlaisena, hämmästelee Koivusalo.
Erityistä huolta valtuutetut kantavat pienten koululaisten koulumatkan pituudesta ja siitä, että esitys on täysin asuinalueiden tasapainoisten kehittämistavoitteiden vastainen.

Kaikkien palvelujen pois vieminen Lausteen kaltaiselta alueelta ei torju segregaatiota vaan ennemmin kurjistaa sen tilannetta, toteaa Elo. Kuka haluaa lähiöön, jossa ei ole kuin kuihtunut keskusaukio eikä lainkaan palveluja?

Kaupunginjohtajan tekemässä esityksessä monitoimitalo olisi syrjässä niin asutuksesta kuin kulkuyhteyksistäkin. Elon ja Koivusalon mielestä monitoimitalon siirtäminen keskeisemmälle paikalle olisi kaikkien etu, jotta se palvelisi niin Lausteen kuin Vasaramäen suunnan asukkaita.

Valtuutetut peräänkuuluttavat samalla pienemmille koululaisille omaa yksikköä Lausteelle, jossa toimisi myös perhetupa, päiväkoti, esiopetus sekä aamu- ja iltapäivätoiminta. Muut toiminnot voisivat sijaita Skanssin puolella, mutta silloinkin niiden pitäisi olla helpommin saavutettavissa kuin nyt esityksessä.

Elo ja Koivusalo katsovat, että nyt on hukattu aikaa saman esityksen tekemisessä monta kuukautta ja samanaikaisesti Vasaramäen yläkoulun ratkaisu ei ole myöskään edennyt. Nyt koulu toimii huonokuntoisissa tiloissa ja myös sille olisi syytä tehdä pikaisesti joko remontti- tai väistösuunnitelma.

SDP:n valtuustoryhmä käsitteli asiaa maanantaina ja vaatii virkamiehiltä pikaisesti vastuullista esitystä, jolla turvataan Lausteen palvelut ja huolehditaan Vasaramäen yläkoulun oppilaiden turvallisuudesta.

Kommentit

Jätä kommentti