P-sairaalan kaava etenee vihdoin!

Uusi psykiatrinen sairaala, niin sanottu P-sairaala etenee vihdoin kaavoitukseen, kun kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tiistaisessa kokouksessaan asemakaavan periaatteet.

Sairaalaa on suunniteltu jo vuosia ja nykyaikaisten tilojen tarve on akuutti. Psykiatrinen hoito on muuttunut radikaalisti vuosikymmenten aikana, mutta maakunnan uusin psykiatrinen sairaala on rakennettu 1900-luvun alkupuolella. Aiemmin hoito vaati pitkiä hoitojaksoja, rauhallisia niin sanottuja metsäsairaaloita, joissa asukkaat potilaita kuukausia tai jopa vuosia. Nykyisin oleellista on olla lähellä kantasairaalaa ja ympärivuorokautista päivystystä, jolloin ihminen saa hoitoa nopeasti myös akuutisti muuttuvissa tilanteissa.

Sairaanhoitopiirissä on jo pitkään ja huolellisesti suunniteltu uutta sairaalaa kantasairaalan välittömään läheisyyteen, mutta yhteisymmärryksen löytäminen sekä taloudellisesti että maankäytöllisesti on ollut vaikeaa. Nyt vihdoin näyttäisi siltä, että psykiatrinen hoito saa tarvitsemansa tilat, jossa hoito pystytään tarjoamaan huomioiden ihmisen kokonaisvaltaiset tarpeet.

Kaupunki kasvaa ja kehittyy, erityisesti Kupittaan alueella, mutta samanaikaisesti meidän tulee huolehtia, että Turun yksi tärkeimmistä palveluista ja myös työllistäjistä eli yliopistollinen sairaala mahtuu myös kehittymään ja kukoistamaan.

Tämä on hieno uutinen Turulle, koko maakunnalle ja erityisesti sen asukkaille.

Kommentit

Jätä kommentti