Piia Elo luopuu sairaanhoitopiirin puheenjohtajuudesta

Turkulainen Piia Elo luopuu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajuudesta. Hän on toiminut tehtävässä vuodesta 2013 lähtien, mutta nyt ajankäytön haasteet vaativat häntä luopumaan tehtävästä.

– Sairaanhoitopiirin puheenjohtajuus on ollut näköalapaikka julkiseen terveydenhuoltoon, sote-uudistukseen ja maakunnalliseen yhteistoimintaan. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut olla mukana kehittämässä yhteiskunnan tukipilaria ammattilaisten kanssa, toteaa Elo.

SDP:n kaupunginvaltuutettu toimii myös valtuustoryhmänsä puheenjohtajana ja hänet valittiin Turun kaupunginhallituksen jäseneksi kesällä 2019.

– Ottaessani vastaan kaupunginhallituksen paikan olin opintovapaalla päivätyöstäni Turun ammatti-instituutissa ja aika riitti kaikkien vastuullisten luottamustoimien hoitamiseen. Nyt kun olen palannut työhön niin joudun jostain tehtävistä luopumaan, Elo selvittää tilannettaan.

– Seitsemän vuotta tässä tehtävässä on pitkä aika ja olen saanut olla muun muassa muuttamassa maakunnan sairaalaverkon yhdeksi Tyksin sairaalaksi, saanut olla päättämässä uuden Majakka-sairaalan rakentamisesta ja psykiatrian fuusiosta Turun kanssa sekä luovuttanut Paimion sairaalan säätiölle sekä osallistunut lukemattomiin sote-uudistusneuvotteluihin.

– Se harmittaa, että emme ole edelleenkään saaneet päätöstä uuden psykiatrisen sairaalan rakentamisesta, mutta uskon, että se tulee pian päätettäväksi, sillä suunnitelmat ovat jo pitkällä ja tarve on akuutti, maalaa Elo tulevia päätöksiä.

Turun SDP:n hallitus käsittelee Elon seuraajaa kokouksessaan torstaina 14.5.2020 ja sairaanhoitopiirin valtuusto valitsee uuden puheenjohtajan kokouksessaan 9.6.2020

Kommentit

Jätä kommentti