Piia Elo SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtajaksi

“Puolueen johdossa tulee kuulua vahva kentän ääni siitä, miten tehty politiikka ja sosialidemokratia näkyvät ihmisten arjessa” 

Turun apulaispormestari Piia Elo pyrkii SDP:n puoluevaltuuston johtoon

SDP:n Varsinais-Suomen puoluekokousryhmä on yksimielisesti asettanut Turun apulaispormestarin ja Varsinais-Suomen aluevaltuutetun Piia Elon ehdolle puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Puoluevaltuusto on puolueen ylin päättävä elin puoluekokousten välillä.

Elolla on pitkä kokemus kuntapolitiikasta. Hän on ollut kaupunginvaltuutettu vuodesta 2008 ja toimii tällä hetkellä kasvatuksesta ja opetuksesta vastaavana apulaispormestarina. Varsinais-Suomen hyvinvointialueella Elo toimii aluevaltuutettuna. Puolueen jäsen hän on ollut vuodesta 2003 ja siitä lähtien aktiivinen toimija Varsinais-Suomessa ja Turussa. Aiemmin Elo on toiminut aiemmin muun muassa pitkään valtuustoryhmän puheenjohtajana, kaupunginhallituksessa ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajana.

Piia Elo kertoo olevansa valmis tarjoamaan osaamistaan puolueen käyttöön.

“Apulaispormestarin työssä tehtäväni on etsiä laajasti ratkaisuja paitsi oman toimialani haasteisiin, myös koko kaupungin ja alueen kehityksen edistämiseen. Esimerkiksi sosiaalinen eriytyminen, osaavan työvoiman saatavuus ja ilmastonmuutoksen vaikutukset asettavat kaikki omat vaateensa kuntien ja kaupunkien kehitykselle. Puoluevaltuuston puheenjohtajana täydentäisin puoluejohdon asiantuntemusta tuomalla tilannekuvaa kuntien ja kaupunkien johtotasolta”, Elo näkee.

Elo korostaa kaupunkien ja kaupunkiseutujen toimivan koko Suomen kehityksen moottorina. Hyvinvointialueen päättäjänä Elo tietää ja tuntee myös laajemmin alueiden haasteet ja alueellisuuden merkityksen. Myös tasa-arvoisen koulutuspolitiikan merkitys Suomen menestystekijänä on kiistaton.

”SDP on Suomen johtava sivistyspuolue. Onnistuimme kevään eduskuntavaaleissa myös vankistamaan asemaamme suurilla kaupunkiseuduilla, kuten Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Tätä työtä haluan olla mukana vauhdittamassa”, Elo jatkaa.

Varsinais-Suomen SDP.n puheenjohtaja Niina Alho pitää puoluejohdon moninaisuuden kannalta tärkeänä, että puoluevaltuuston johtoon valittaisiin seuraavalle kaudelle vahva alueellinen vaikuttaja.

“SDP:n ylimpään johtoon tarvitaan usean puoluekokouskauden tauon jälkeen myös varsinaissuomalaista väriä. Piia on pystyy laaja-alaisen kokemuksensa ja näkemyksensä kautta kuulemaan ja näkemään kentältä kentältä tulevat hiljaisetkin viestit ja välittämään sen puolueen johtamistyöhön”, Alho sanoo.

Elo korostaa, että puolueen johdossa tulee kuulua vahva kentän ääni siitä, miten tehty politiikka ja sosialidemokratia näkyvät ihmisten arjessa ja kuntien ja alueiden päätöksenteossa.

“Haluan tuoda järjestökentän vahvan äänen SDP:n puoluejohtoon. Puoluevaltuuston tehtävänä on kirittää puolueen muun ylimmän johdon ja eduskuntaryhmän toimintaa ja keskustella tarvittaessa kriittisesti puolueen linjasta. Uskon, että johdollani puoluevaltuusto voi siivittää puolueen tekemistä yhä vahvempaan lentoon.”

SDP:n puoluekokous järjestetään 1.-3.9. Jyväskylässä.

Lisätietoja:

Piia Elo

Puh. 050 375 4774

Kampanjapäällikkö Miika Tiainen

Puh. 050 342 0939

Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtaja Niina Alho

Puh. 040 096 6569

Kommentit

Jätä kommentti