Taito-kampus on kaupungin lähivuosien keskeisimpiä hankkeita, investoinnissa ei ole varaa viivästyksiin

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Piia Elo ja kasvatus- ja opetuslautakunnan varapuheenjohtaja Mari-Elina Koivusalo ovat huolissaan näkemyksistä, joiden mukaan ammatillisen koulutuksen Taito-kampusta oltaisiin siirtämässä sekä sijainniltaan että aikataulultaan merkittävästi.

– Ammatillinen koulutus tarvitsee mahdollisimman nopealla aikataululla uudet, turvalliset ja tarkoituksenmukaiset tilat ja toteutettuna nimenomaan Itäharjulle, josta on yhdessä Kupittaan kanssa kehittymässä merkittävä koulutuksen keskus. Ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuus lisääntyy näin merkittävästi, sanoo Piia Elo.

– Uudelle kampukselle on sijoittumassa neljän nykyisen koulutalon toiminnot, yhteensä 3 000 opiskelijaa. Hajanaisen palveluverkon kokoaminen suuremmaksi kokonaisuudeksi on paitsi toiminnallisuuden, myös talouden kannalta järkevää. Lisäksi ammattikorkeakoulun kanssa tehtävää yhteistyötä voidaan syventää entisestään, muistuttaa Mari-Elina Koivusalo

Elo ja Koivusalo huomauttavat, että kampuksen suuri tarve on tunnustettu ja tarveselvitys sijainteineen ja aikatauluineen hyväksytty kaupunginhallituksessa keväällä 2019. Nyt investointi pitää viedä määrätietoisesti eteenpäin.

– On perin outoa että tällaista kaupungin osaamiseen ja vetovoimaan merkittävästi vaikuttavaa investointia ollaan yhtäkkiä noin vain viivästyttämässä ja paikkaa muuttamassa ohi ylimmän päätöksenteon. Toivottavasti tällaiset kaupungin kehitystä heikentävät suunnitelmat eivät nauti laajempaa poliittista kannatusta, sillä kampuksen investointia ja Itäharjun kantta on vietävä määrätietoisesti eteenpäin, toteavat Elo ja Koivusalo.

Kommentit

Jätä kommentti