Piia Elo

Olen turkulainen 43-vuotias kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen sekä valtuustoryhmän puheenjohtaja. Olen huolissani tulevaisuudesta ja siksi haluan olla tekemässä sellaista politiikkaa, joka näkee yli huomisen päivän. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja työskentelen Turun ammatti-instituutissa palvelupäällikkönä.

Perheeseeni kuuluu kaksi alakoulua käyvää tytärtä ja opettaja-aviomies. Kotona Huhkolassa minua liikuttavat lisäksi kaksi kodinvaihtajana meille tullutta noutajaa Lyyli ja Nero ja loikkii siellä Paavo-pupukin.

Tykkään ihmisistä, eläimistä ja oranssista. Lisäksi tykkään joogata, kävellä metsässä koirien kanssa ja nauraa niin, että vatsaan sattuu. Tanssillista voimistelua harrastan oman ihanan joukkueeni Team Jyrin kanssa ja koirien kanssa rally-tokoa, hakua ja mitä milloinkin. Tänä talvena innostuin myös islantilaisista villapaidoista ja nyt onkin perhe ja naapurit saaneetkin omat paitansa.

Epäoikeudenmukaisuus koskettaa minua syvältä ja haluan aina auttaa kaikkia ja kantaa maailman murheita mukanani.

Minulle tärkeitä juttuja ovat lapset, koulut, perheet, hyvinvointiyhteiskunta ja ympäristöstä huolehtiminen. Haluan tehdä päätöksiä, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen.

Olen paljasjalkainen turkulainen, syntynyt Hannunniitussa ja muuttanut sieltä Itäharjulle ja edelleen keskustan kautta Räntämäkeen ja nyt asumme perheeni kanssa huhkolassa. Ala-asteen kävin Hannunniitun koulussa, yläasteen Aurajoessa ja lukion Puolalanmäessä, lukiosta olin vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa, Los Angelesissa yhden vuoden. Lukion jälkeen lähdin puoleksi vuodeksi Pietariin ja sen jälkeen aloitin venäjän pääaineopiskelijana Turun yliopistossa. Yliopistosta kävin vaihdossa vielä Pietarissa ja Upsalassa ja oleskelut ulkomailla ovat avartaneet käsityksiäni maailmasta.

Työnteon aloitin varsin nuorena, sillä yrittäjäperheen tyttärenä piti koulujen loma-ajat auttaa perheen firmassa. Sittemmin työkokemusta kertyikin pizzakokkina, siivoojana, pakkaajana ja myöhemmin yliopiston kv-palveluista, Demarinuorista, eduskunnasta ja Suomi-Venäjä-Seurasta. Viimeiset kymmenen vuotta olen toiminut palvelupäällikkönä Turun ammatti-instituutissa.