Piia Elo

Apulaispormestari vuodesta 2021

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja vuosina 2013-2020

Kaupunginvaltuutettu vuodesta 2008

Olen kokenut, osaava ja tehokas yhteistyön ja hallinnon ammattilainen, joka haluaa olla rakentamassa kaikkien varsinaissuomalaisten hyvinvointialuetta, jonka keskiössä on ihminen. Haluan tehdä sellaista politiikkaa, joka näkee yli huomisen päivän, näkee, että lapsiin, nuoriin ja perheisiin panostamalla takaamme huomisen hyvinvointia.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja työskentelen tällä hetkellä kokopäiväisenä apulaispormestarina Turussa. Minulle kuuluu kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus ja lisäksi toimin kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajana.

Perheeseeni kuuluu kaksi peruskoulua käyvää tytärtä ja opettaja-aviomies. Kotona Huhkolassa minua liikuttaa lisäksi kodinvaihtajana meille tullut sileäkarvainen noutaja.

Tykkään ihmisistä, eläimistä ja oranssista. Lisäksi tykkään joogata, kävellä metsässä koiran kanssa ja nauraa niin, että vatsaan sattuu. Tanssillista voimistelua harrastan oman ihanan joukkueeni Team Jyrin kanssa ja koiran kanssa rally-tokoa, hakua ja mitä milloinkin. Tänä talvena innostuin myös islantilaisista villapaidoista ja nyt onkin perhe ja naapurit saaneetkin omat paitansa.

Epäoikeudenmukaisuus koskettaa minua syvältä ja haluan aina auttaa kaikkia ja kantaa maailman murheita mukanani.

Minulle tärkeitä juttuja ovat lapset, koulut, perheet, hyvinvointiyhteiskunta ja ympäristöstä huolehtiminen. Haluan tehdä päätöksiä, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen.

Olen paljasjalkainen turkulainen, syntynyt Hannunniitussa ja muuttanut sieltä Itäharjulle ja edelleen keskustan kautta Räntämäkeen ja nyt asumme perheeni kanssa Huhkolassa. Ala-asteen kävin Hannunniitun koulussa, yläasteen Aurajoessa ja lukion Puolalanmäessä, lukiosta olin vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa, Los Angelesissa yhden vuoden. Lukion jälkeen lähdin puoleksi vuodeksi Pietariin ja sen jälkeen aloitin venäjän pääaineopiskelijana Turun yliopistossa. Yliopistosta kävin vaihdossa vielä Pietarissa ja Upsalassa ja oleskelut ulkomailla ovat avartaneet käsityksiäni maailmasta.

Työnteon aloitin varsin nuorena, sillä yrittäjäperheen tyttärenä piti koulujen loma-ajat auttaa perheen firmassa. Sittemmin työkokemusta kertyikin pizzakokkina, siivoojana, pakkaajana ja myöhemmin yliopiston kv-palveluista, Demarinuorista, eduskunnasta ja Suomi-Venäjä-Seurasta. Viimeiset kymmenen vuotta toimin palvelupäällikkönä Turun ammatti-instituutissa ja nyt syksystä 2021 apulaispormestarina.